czwartek, 8 września 2011

Introdukcja

„Chcieliście – to macie!” - Chciałoby się wykrzyknąć na starcie mojej nowej inicjatywy, jaką jest edukowanie ludzi jak poprawnie gotować.

ADRESAT: Blog ten adresowany jest w szczególności do kobiet, bo jak wszyscy wiemy są słabe w kuchni tak samo jak są słabe w sprzątaniu, praniu, pracowaniu, liczeniu, łóżku, za kółkiem, na boisku (czy ogólnie w sporcie), w robieniu zdjęć aparatem fotograficznym, oglądaniu filmów, czytaniu książek, w grach planszowym itd. (lista praktycznie dąży do nieskończoności). Dlatego chcąc im pomóc na drodze do równouprawnienia postaram się im pomagać w byciu lepszymi kucharkami. Niemniej jednak zawierane tutaj w przyszłości prawdy żywieniowe w równym odnoszą się także do facetów, którzy, a przychodzi mi to stwierdzić z bólem, także często popełniają żenujące błędy kucharskie.

AUTOR: Cenie sobie anonimowość, dlatego przyjmę romantyczny w swym wydźwięku pseudonim Hrabia X. Gotować nauczył mnie dziadek od strony matki. Moje doświadczenie zawodowe, mimo iż nie zbyt okazałe, dało mi bardzo szeroki pogląd na świat żywienia. Trzy miesiące pracy w pizzerii z murzynami z Jamajki, Ruskimi, Bułgarami oraz czarnym afro-amerykaninem pozwoliło mi nadać sobie tytuł żywieniowego rasisty i jenoczesnie światowej klasy experta w dziedzinie sztuki kulinarnej.

CEL: Za cel stawiam sobie przekazywanie wiedzy, doświadczenia i żywieniowego światopoglądu tym, którzy myślą inaczej ode mnie. Jeśli sądzisz, że masz rację to już ci mówie, że jej nie masz. Blog ten to nie forum, na którym można się spierać, co lepsze a co gorsze. Dlatego pragnę by ewentualne komentarze jedynie uzupełniały lub sugerowały inne możliwości realizacji koncepcji tu przedstawianych.


METODA: Głównie skupie się na praktycznych przepisach i na filozoficznych wywodach na temat teorii jedzenia. 

1 komentarz: